Konkurrer i kunstløp

Kunstløp er veldig populært i Norge. Mange barn og unge driver med kunstløp, og det er også mange som konkurrerer innen sporten. Men Norge har slitt med å få fram løpere til store mesterskap. Det er først de senere årene norske utøvere igjen har klart å kvalifisere seg til EM og VM. Ekstra stort var det da Norge hadde med en kunstløper i OL for første gang på 50 år.

Nå begynner Norge igjen å få fram gode løpere, og i EM 2014 deltok Anne Line Gjersem og Sondre Oddvoll Bøe. Anne Line Gjersem kom på 19.plass, mens Sondre Oddvoll Bøe endte på 25. plass. Norge har også flere gode utøvere, blant annet Anine Rabe, men Norge har bare lov til å ha med én utøver i hver klasse, så det er stor konkurranse om plassene.

EM i kunstløp arrangeres i år i Sverige, og VM arrangeres i Kina. Japan, som var vertsland for VM i 2014, vant både dameklassen og herreklassen. De er selvsagt blant favorittene også i 2015. Norske Anne Line Gjersem endte på 22. plass i forrige VM. Hun har gode sjanser til å komme til VM også i 2015. Hun kommer nok ikke til å ha de aller laveste oddsene på Betsson, men for norske TV-seere er det ekstra morsomt å ha med en norsk utøver.

EM i Stockholm arrangeres fra 26.januar 2015 til 1.februar 2015. Målet for de norske utøverne er å komme blant de 24 beste etter kortprogrammet, ettersom bare de 24 beste får delta i friløpet. Dersom de norske utøverne kommer seg til friløpet, har de muligheten til å imponere og gå seg opp flere plasser. Det mangler i hvert fall ikke på støtte fra norske tilskuere og TV-seere. Ettersom årets EM er i Sverige, kommer nok mange nordmenn til å ta turen dit for å heie på de norske kunstløperne.

admin